Klätterskolan - Lerums klätterklubb våren 2024

 

Klättring är världens bästa sport och att börja i klätterskolan på Lerums Klätterklubb är ett naturligt sätt att lära sig att röra sig i vertikala miljöer. Vi erbjuder kurser för barn och ungdomar i flera olika nivåer och träningen präglas av aktivitet, gemenskap och men präglas framför allt kring  klart att ha kul tillsammans!


I Lerums Klätterklubbs klätterskola tar vi emot alla barn och ungdomar med ambitionen att skapa ett livslångt intresse för klättring. Det är inte ovanligt att intresset sprider sig till resten av familjen. Att kunna klättra tillsammans är en jättefin möjlighet för många familjer!


Vår klätterskola börjar på den enklaste nivån. Där handlar det mest om att vänja sig vid att vara i vertikala miljöer och bygga upp en trygghet i att röra sig på väggarna. En röd tråd följer sedan vår klätterskola där man i de olika kurserna ständigt utmanas efter sina egna förutsättningar med slutmål att vi ska kunna vara med och stötta alla att uppnå sina drömmar!

För att kunna delta i klätterskolan måste man vara medlem i Lerums Klätterklubb, detta blir man automatiskt när anmälan till klätterskolan görs. För barn/ungdom (junior) upp till 19 år är medlemsavgiften 200 kr/kalenderår. Denna läggs på fakturan när kursavgiften faktureras.


I alla barngrupper är det ni föräldrar som säkrar era barn på kursen så topprepskort för medföljande förälder är ett krav. Topprepskurser (grönkortkurser) är inget Lerums Klätterklubb håller i utan dessa bokas direkt på grepp.se/boka. Grepp erbjuder föräldrar i klätterklubben en rabatt på topprepskurs för 750 kr (ordinarie pris 950 kr). Rabattkoden skickas med i bekräftelsemailet.


Skor, selar och annan utrustning som kan behövas går att låna på Grepp utan kostnad i samband med träning i samtliga grupper.


Termingsstart är vecka 8.


Information om grupperna


Våren 2024 lanserar vi ett nytt upplägg för klätterskolan. Vi har försökt anpassa upplägget så att alla ska bli så nöjda som möjligt. För de allra minsta fortsätter vi med vår populära Klätterbus. För barn födda 2018 och tidigare går man in i klätterskolan. Om man är helt ny i klättring eller endast klättrat enstaka gånger väljer man nybörjarkurs. I den får man lära sig grunderna i klättring och efter en till två terminer ansluter man till sin respektive åldersgrupp. För ungdomar (födda 2010 och tidigare) väljer man ungdomskurs. För de som satsar allra mest erbjuder vi också en utvecklingsgrupp. Mer info finns nedan. Tveka inte att höra av er om det uppstår några frågor.


Klätterbus

Kostnad: 10 tillfällen för 1 100 kr

När? Se anmälningsformuläret

Info: Klätterbus är för de allra minsta (födda 2019-2020) och innebär en introduktion till klättring med fokus på lek och rörelse. För att göra träningen så bra och säker som möjligt ska du som vuxen närvara tillsammans med ditt barn under träningen. I klätterbus klättrar barnen bara bouldering, så du som förälder behöver inte ha något topprepskort.


Nybörjarkurs födda 2011-2018

Kostnad: 10 tillfällen för 1 700 kr

När? Se anmälningsformuläret

Info: För alla som är helt nya i klättring eller som endast klättrat enstaka gånger. Tanken är här att lära sig grunderna för att efter en eller två terminer sedan ansluta till din respektive åldersgrupp.


Nybörjarkurs födda 2005-2010 (se info ovan)

Kostnad: 10 tillfällen för 1 700 kr

När? Se anmälningsformuläret

Info: se ovan


Klätterskola födda 2011-2013

Kostnad: 10 tillfällen för 1 700 kr

När? Se anmälningsformuläret

Info: För dig född mellan 2011 och 2013 och som tidigare klättrat i nybörjarkurs, klättrat i annan klubb eller som har klättervana från klättring med familj eller liknande.


Klätterskola födda 2014-2015

Kostnad: 10 tillfällen för 1 700 kr

När? Se anmälningsformuläret

Info: För dig född mellan 2014 och 2015 och som tidigare klättrat i nybörjarkurs, klättrat i annan klubb eller som har klättervana från klättring med familj eller liknande.


Klätterskola födda 2016-2018

Kostnad: 10 tillfällen för 1 700 kr

När? Se anmälningsformuläret

Info: För dig född mellan 2016 och 2018 och som tidigare klättrat i nybörjarkurs, klättrat i annan klubb eller som har klättervana från klättring med familj eller liknande.


Vill du i klätterskolan klättra mer än en gång per vecka? Kostnaden för 10 extra tillfällen är 1 100 kr. Kontakta oss på info@lerumsklatterklubb.se så hjälper vi dig vidare.


Ungdomskurser - för ungdomar 13-18 år. I ungdomskurserna tränar man två gånger i veckan, antingen 1,5 h eller 2 h (fortsättningskursen) per gång. Ett krav för att delta i en ungdomsgrupp är att du har topprepskort. Topprepskurser (grönkortkurser) är inget Lerums Klätterklubb håller i utan dessa bokas direkt via Grepp på mail: mail@grepp.se eller telefon: 0302-12400. Grepp erbjuder ungdomar i klätterklubben en rabatterad topprepskurs med 200 kr (ordinarie pris 950 kr). Rabattkoden skickas med i bekräftelsemailet.


Ungdomskurs steg 1 - 20 tillfällen á 1,5 h för 2 850 kr, 2 ggr/vecka


Ungdomskurs steg 2 - 20 tillfällen á 2 h för 3 300 kr, 2 ggr/vecka


Utvecklingsgrupp (tävling)
Vi har även en utvecklingsgrupp för barn/ungdomar, delvis inriktad på tävling, som ett komplement till övriga grupper. Gruppen riktar sig till dig som verkligen vill satsa på klättring. Ansvarig för gruppen är svenska landslagets förbundskapten Björn Strömberg. Till denna grupp anmäler man sig och skickar sedan in en ansökan till info@lerumsklatterklubb.se med en motivering varför man vill vara i den gruppen. Vi återkommer med besked om du antagits till gruppen eller inte. -- Anmäl dig här --